COVID-19 SALGIN SÜRECİNDE OKULUMUZDA ALINAN ÖNLEMLER

OKULLARIMIZI HEP BİRLİKTE AÇACAĞIZ

COVID-19 damlacık ve temas yoluyla bulaşmaktadır. Toplu halde bulunulan bütün  kurumlar COVID-19 açısından riskli yerlerdir. Bulaşın önüne geçebilmek için okul yönetimi, öğretmenler, aileler, öğrenciler ve okul çalışanlarının üzerine düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır.Zincirin bütün halkaları üzerine düşen görevi yaparsa ancak o vakit görevimizi tam anlamıyla yapmış oluruz.

Bu zorlu süreçte öğrencilerimizin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak; dezenfekte edilmiş hijyenik ortamda eğitimlerini sürdürmek; öğrencilerimizin sağlığını korumak amacıyla okul yönetimi ve öğretmenler olarak okulumuzda bazı önlemler aldık.

Bizler hep birlikte oluşturduğumuz kurallara harfiyen uyarak bulaş riskini en aza indirmek çabası içerisinde olmalıyız. Okullarımızı hep birlikte güvenle açmak için aşağıdaki önlemlere mutlak suretle uymalıyız. Süreç yalnızca öğretmenlerin yöneteceği bir süreç olmayıp velilerimize ve zincirin diğer halkalarına çok önemli görevler düşmektedir. Öğrencilerimiz bu kurallara ailelerimizin de desteği ile yalnızca okulda değil her yerde uymalıdır.

EĞİTİM KURUMUMUZDA ALINAN GENEL ÖNLEMLER

·         Eğitim kurumumuzda tüm risk değerlendirmesi yapılmış olup, bulaş riskine karşı gerekli eylem planları hazırlanmıştır.

·         Uygun alanlara COVID-19 salgını ile ilgili uyarı afişleri ve bilgilendirme yazıları asılmıştır.

·         Eğitim kurumumuzda el dezenfektanı, yüzey dezenfektanı, ateş ölçer , maske, sıvı sabun ve okul çalışanları için kişisel koruyucu donanımlar hazır bulunmaktadır.

·         Okulumuza zorunlu haller dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek olup ziyaretçi kabul edildiği takdirde okul girişinde ziyaretçiler için kayıt tutulacak, ateş ölçülecek ve gerekli bilgilendirmeler yapılarak girişleri sağlanacaktır. Okulda kısa süre durmaları konusunda gerekli uyarılar yapılacaktır.

·         Koridorlarda sosyal mesafe kurallarını hatırlatması için gerekli uyarılar zeminlere yapıştırılmıştır.

·         Sınıflara, koridorlara, bina girişlerine el antiseptikleri yerleştirilmiştir.

·         Lavaboların üst kısımlarına el yıkama kurallarını hatırlatan görseller yerleştirilmiştir.

·         Kapı kolları, koridor zeminleri, tuvaletler, lavabolar ,musluk ve batarya başlıkları uygun temizlik malzemeleri ile sık sık dezenfekte edilecektir.

·         Tuvalet ve lavaboların temizlik yapıldığı saatler kayıt altına alınacak ve görünür yerlere asılacaktır.

·         Tuvaletlerde bulunan sıvı sabunlar düzenli olarak kontrol edilecektir.

·         Velilerimize COVID-19 süreci ile ilgili gerektiği zamanlarda rehberlik edilecektir.

·         Öğrencilerimizi okula hep aynı velinin bırakması sağlanacak, öğrenci bırakılması ve alınması sırasında sosyal mesafe ve maske kuralına uyulacaktır.

·         Öğrencilerimizi okula 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişiler bırakıp almayacaktır.

·         Maskesi olmayan öğrenciler için bina girişinde maske bulundurulacaktır.

·         Yeni maske takılmasını gerektiren hallerde okulumuzda yedek maske bulunacaktır.

·         Öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacaktır.

·         Okulumuzdaki tüm personel maske takacaktır.

·         Okulumuzda toplu etkinlikler yapılmayacaktır. Yapılacak olan etkinliklerde sosyal mesafe kuralına uyulacaktır.

ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMENLER ve DİĞER ÇALIŞANLARA YÖNELİK ALINAN ÖNLEMLER

·         Öğretmen ve okul çalışanlarına COVID-19 ile ilgili gerekli eğitimler yapılmıştır.

·         Sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerin salgın süreci ve nasıl korunmaları gerektiği hakkında bilgilendirilmeleri sağlanacaktır.

·         1.5 metre mesafe ve maske kuralına her yerde uyulacaktır.

·         Semptom gösteren öğrenci acilen okulumuzda bulunan izolasyon odasına alınacak, ailesi ile iletişime geçilecektir. İl/İlçe sağlık müdürlüğüne bu konuda bilgi verilecektir. Okul personeli bu gibi durumlarda gerekli diğer kişisel koruyucu donanımlarını da kullanacaktır.

·         Hasta öğrenci gönderildikten sonra izolasyon odası havalandırılacak, yüzeyler dezenfekte edilecektir.

·         Sınıflarda her ihtimale karşı yedek maskeler bulundurulacaktır.

EĞİTİM ALANLARI VE SÜRECİNDE ALINACAK ÖNLEMLER

·         Öğrenciler arasında en az 1 metre olacak şekilde çapraz oturma düzeni oluşturulacaktır.

·         Öğrenciler arasında herhangi araç-gereç alışverişi yapılmayacaktır. Kalem, silgi, kitap vs. kişiye özel olacaktır.

·         Sınıflarda hep aynı öğrencinin aynı yerde eğitim görmesi sağlanacak, sıra değişikliği yapılmayacaktır.

·         Öğrenciler sınıf değişikliği yapmayacak , gün boyu aynı sınıfta eğitim görecektir.

·         Sınıf sık sık havalandırılacak ; teneffüslerde kapı kolu, yüzey ve zemin dezenfekte edilecektir.